Informatie

Dan komt het moment dat u er serieus aan gaat denken om een kitten in uw gezin op te nemen. Hoe gaat u te werk en waar haalt u hem/haar vandaan? Wat zijn de regels bij de cattery , wat kost een kitten en wat komt er nog meer bij kijken? Hieronder hoop ik zoveel mogelijk informatie te geven maar daarnaast kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.

Wanneer kom je nu in aanmerking voor een kitten? In mijn Cattery worden maar af en toe een nest kittens geboren. Voor mij is het belangrijk dan de kittens naar een huis gaan waarvan eigenaren mijn werkwijze kunnen waarderen. Wat ik bedoel met werkwijze kun je                            lezen. Als dit een manier is die gevoelsmatig bij je past dan mag je reageren, als dit nou absoluut niet bij je past dan zou ik een kijkje nemen bij een andere Cattery want dan dan kom je bij mij niet in aanmerking voor een kitten.
Dit klinkt misschien een beetje streng maar aan de andere kant is het wel fijn dat je van te voren weet waar je aan toe bent en niet teleurgesteld wordt als je hier ter kennismaking komt. 

Wanneer reageren: 

Kennismaking

Wanneer u interesse heeft in een kitten van een nest dat gepland staat dan kunt u uw interesse laten weten via een mail of het contactformulier. Het liefst maken wij persoonlijk kennis met u voordat het nest geboren is zodat we na de geboorte van de kittens sneller toezeggingen kunnen doen. Uiteraard geeft het zowel ons als u de kans om van te voren een indruk van elkaar te krijgen. Als er een wederzijdse klik is dan komt u in aanmerking voor een kitten. Uiteraard is het dan afhankelijk van het aantal kittens dat er geboren gaat worden en de voorkeur die mensen hebben voor een poes of kater. 
Op het moment dat de kittens geboren ben je welkom als de kittens ongeveer  4-5 weken zijn om ze te bewonderen. 

prijs

Wij vragen voor een kitten een bedrag van 900 euro, deze betaald u doorgaans in twee keer. Wij vragen een aanbetaling van 300 euro op het moment dat u een definitieve reservering doet van het kitten naar u w keuze. De overige 600 euro moeten worden voldaan met het ophalen van uw kitten. Mocht u afzien van het door u gekozen kitten na de aanbetaling en voor het ophalen, dan wordt het aanbetaalde bedrag niet geretourneerd. 
Als cattery behouden wij altijd het recht een kitten uit de verkoop terug te trekken mocht dit nodig of gewenst zijn, uiteraard wordt dan de aanbetaling terug gegeven.  
Als uw het kitten ophaalt dan zijn ze gechipt, hebben ze een stamboom van de N.R.K.V., en vaccinatieboekje en krijgt u informatie mee waarvan ik denk dat dit belangrijk is. 

koopcontract

Wij werken met een koopcontract. Beide partijen dienen zich aan dit contract te houden. Voordat u de keuze maakt voor u kitten stuur ik u een kopie van het koopcontract per mail zodat u deze vooraf goed kunt lezen en u niet voor verrassingen komt te staan wanneer u het koopcontract tekent wanneer u uw kitten ophaalt. 

Gezondheid

Wij fokken graag lieve en mooie kittens maar nog belangrijker vinden wij het om gezonde kittens te fokken. Beide ouderdieren worden getest op de erfelijke afwijkingen HCM en PKD en dienen FiV en FeLF negatief te zijn.
De kittens worden groot gebracht op kvv (versvlees), daarnaast zullen we ze ook aan andere voeding laten wennen. Bij de vorige nestjes is echter gebleken dat de voorkeur ligt bij vlees.

De kittens worden pas met 12 weken voor het eerst geënt i.p.v. 9 weken zoals dit vaak gebeurd. We geven het immuunsysteem de kans nog wat verder te ontwikkelen voordat wij deze extra gaan belasten, daarnaast krijgen de kittens nog twee weken ondersteuning van homeopatische druppels om deze enting te verwerken. Verder is uw kitten met 12 weken door de dierenarts gecontroleerd en voordat ze het huis verlaten met 13-14 weken zijn ze volledig door mij gecheckt.