Avram Jantarowa Wataha

DSC_3751.JPG

Naam: Avram Jantarowa Wataha
Roepnaam: Avram
Geb.Datum: 14-05-2011

Overleden: 27-12-2020
Vader: Arkansas Mystic of the Wolf
Moeder: Baby Speedy Miraja
DM: Vrij
Dwerggen: Vrij
ECVO: meerdere malen getest, Laatste keer vrij 2016 

HD-A
 

Avram is geboren bij Ela een fokster in Polen. Hij kwam via via op mijn pad. Avram kwam uit een nestje van 6 pups en dit nest was het eerste nest geboren in Polen. De dekreu voor deze combi kwam uit Duitsland. De fokster van de dekreu vroeg me om hulp omdat er uit dat nest nog twee honden een huis zochten. Avram en zijn zus waren toen al bijna een jaar. Avram was kort geplaatst geweest maar heftig getraumatiseerd terug gekomen. Ela wilde hem alleen nog plaatsen bij mensen met veel Saarloos ervaring en het liefste in Nederland omdat daar het ras veel bekender was en er dus ook meer kennis was omtrent het opvoeden van het ras.
Ik probeerde Ela te helpen om hier een blijvend geschikt plekje te zoeken voor hem. Dit plekje werd gevonden..... bij mijn ouders. Samen hebben we hem gekocht maar wel met de plannen dat hij bij mijn ouders zou gaan wonen. Ik had Mika en Lilo al en wilde niet meer dan twee honden tegelijkertijd.

 

541091_2210352593857_99967933_n.jpg

Avram was even een omschakeling, tot nu toe had ik alleen maar honden gehad die open en vrij waren maar dat was hier wel even anders. Mensen en fietsen waren een drama, hij was echt enorm bang en raakte snel in paniek. Auto's en geluiden waren helemaal weer geen probleem. Hij was enorm lief met andere honden en katten. Je kon echt merken dat hij opgegroeid was in een roedel, hondentaal was een makkie voor hem en de eerste jaren was geen enkel ander ras of andere reu of teef een probleem voor hem. Toch veranderde zijn gedrag t.o.v. 

andere honden als hij samen met Mika en Lilo was.... die moest hij ten alle tijden beschermen. Nu is hij nog steeds niet dol op vreemde maar als Owen in de buurt is dan houdt hij hem nauwlettend in de gaten en dan wint zijn beschermdrang het van de angst voor mensen.

 

Avram heeft tot nu toe twee keer gedekt en uit zijn tweede nestje met Nalaa, een teef uit Duitsland, hebben we Zazou gekozen.

Geheel onverwachts overleed Avram op 27 december 2020 aan een hartstilstand. 

DSC_3556.JPG