Villa della Lupa

In 2002 werd ik verliefd op het ras de Saarlooswolfhond en eind 2002 werd ze geboren: Carmen Mika Yoza di Canelupi onze eerste Saarlooswolfhond. Mika, zoals we haar noemde, was een heerlijke hond. Toen ze twee jaar werd en ik de gezondheidstesten gedaan had die verplicht werden vanuit de fokker, ontstond het idee om in de toekomst met haar te gaan fokken .

In 2006 kwam er een Saarlooswolfhond bij in de roedel, een herplaatser van 5 jaar: Djurre Dhungar de Ley'va, roepnaam Dhungar. Hij werd samen met Mika de ouders van het eerste nestje gefokt onder mijn kennelnaam "Villa della Lupa".
In totaal zijn er tot 2019 maar drie nesten geboren onder deze kennelnaam.
Het tweede nestje is een bijzonder nestje geweest, in dit nest werd een pup geboren met Hypofysaire dwerggroei. Drie mooie teefjes waarvan Lilo,

het dwergje, gebleven is. Doordat  dit het tweede nestje van Mika was met een keizersnee, was dit ook gelijk haar laatste nestje. Mika was een echte moeder en ze had nog zo graag zelf nestjes voort gebracht. Lilo had een erfelijke afwijking en was daardoor ongeschikt voor de fok. De andere twee dames uit dit nest, Bantu en Mai-tak, zijn terecht gekomen bij eigenaren die de lijn gelukkig wilde voort zetten.  Mai-tak onder de naam "River della Lupa"  en fokkers Jean en Eliane. Het eerste nestje van Bantu is destijds nog gefokt onder mijn kennelnaam, met het tweede en derde nestje kregen de pups de mooie naam "Accidentally in Love"  van Fokster Ellen Versnel.
 

Ondanks dat ik zelf lange tijd geen nestjes heb kunnen fokken ben ik altijd wel erg actief geweest rondom de Saarloos. Ik ben bij verschillende geboortes aanwezig geweest om te ondersteunen. Ik

heb nieuwe fokkers geholpen met het vinden van een

juiste fokcombinatie en verschillende puppen van andere

fokkers gelinkt aan een nieuwe eigenaar.

In 2020 mocht ik na jaren weer een nestje fokken. Zazou 
was met 3,5 volwassen genoeg voor haar eerste nestje.  

Mika, Avram en Lilo.jpg

Onder het kopje "Onze honden" zal ik al mijn lieve Saarlozen uit het verleden waar alles mee begonnen is aan u voorstellen en uiteraard ook onze huidige roedel .