Carmen Mika Yoza di Canelupi

Mika op de show in Soest in de veteranen

Naam: Carmen Mika Yoza di Canelupi
Roepnaam: Mika

Geb. datum: 12-12-2002
Overleden: 20-05-2017
Vader: Ymir Yoyau de Louba-Tar
Moeder: Amber Aimee von der Gottinger Breede
Dwerggen: Drager
ECVO: Alle keren vrij
HD-A 

 

Mika hebben we op een leeftijd van 7 weken en één dag  opgehaald bij haar fokker Charles Corneille, kennel di Canelupi, in Utrecht. 
We hadden ons destijds goed in de Saarloos verdiept en een paar keer in het echt mogen bewonderen tijdens een Saarloos wandeling. Destijds werden er nog niet zo veel nestjes geboren maar we hadden toch het geluk dat we redelijk snel in aanmerking kwamen voor een pup. 
Voorbereid op alle raseigenschappen en streken die we konden verwachten, werden we toch nog verrast. We hadden ons ingesteld op 
gereserveerd maar dat was ze helemaal niet. Volgens de kenners kon dit ook nog komen als ze een paar maanden zou zijn. 
Mika is altijd één van de meest open en vrije Saarloos geweest die ik in mijn leven mee gemaakt heb. 
Voor de rest was ze in haar jonge jaren wel een echte dondersteen en heeft ze me voor wat uitdagingen gezet.

Als eerste Saarloos was het echt de meest lieve, sociale, geweldige Saarloos die je je als eigenaar maar kunt wensen. Wat hebben wij geluk met haar gehad. Ze was een heerlijke hond.

Op jonge leeftijd toen ik haar verplichte gezondheidstesten had gedaan ontstond het idee om met haar een nestje te doen. Uiteraard moest het nestje wel voldoen aan de eisen die gesteld werden en ik vond dat daar ook een kennelnaam bij hoorde.
Mika was echt een geweldige moeder. Ze genoot van haar kinders ook in de jaren erna als ze deze weer ergens ontmoeten dan was de herkenning en het respect er meteen. 
Na twee keer een keizersnee heb ik haar nooit meer ingezet al had ze zo graag nog een keer een nestje gehad, voor haar veiligheid hebben we dat niet meer gedaan.

 

Mika heeft een mooie leeftijd gehaald van 14,5 jaar en toen vond ze het tijd om te gaan. 
Thuis rondom het hele gezin, dus inclusief alle beestjes, hebben we haar in laten slapen.
Aan de ene kant voelde het goed want het was haar keuze maar wat een gemis om haar niet meer in levende lijven te kunnen zien en voelen. Ze zal nooit vergeten worden!!