Zoeken
  • audrywennekers0

Keuze van de dekreu

De keuze van de juiste reu is een hele uitdaging. Er is zoveel wat je in de gaten moet houden: gezondheid, inteelt, karakter, uiterlijk. Hier gaat het nog een stapje verder, Zazou heeft zelf ook nog wat te zeggen over de reu die we voor haar uitzoeken. Ik werk als natuurgeneeskundige en ik heb daarin het talent ontwikkeld om te communiceren met dieren. Je kunt dan niet meer aan je dier voorbij en haar idee en mening over dit alles telt zeker mee. Er waren wat kandidaten die ik op het oog had waarvan sommige ook de goedkeuring van Zazou hadden. Uiteindelijk kwam de eerste keuze voor een eerste dekking te liggen bij Dasan Mato Una Neshoba. Dasan heeft HD-A, is vrij van DM en Dwerg en in september 2019 wederom vrij gegevens van erfelijke oogziektes.
Ik had Zazou eigenlijk loops verwacht einde 2019 maar niets zo onvoorspelbaar als een Saarloos teef. Zazou besloot het te rekken tot maart en werd loops toen de dekreu eigenaar een vakantie gepland had naar Amerika.

Echter na een paar dagen stopte ze weer, begon weer een week later en vervolgens stopte ze weer voor een maand. Inmiddels was de corona crisis in volle gang. De Amerika reis werd gecanceled en werd het even de vraag of we wel de grens over mochten voor een dekking. Voor de zekerheid toch maar een mooie reserve reu in Nederland gezocht voor het geval we de grens niet over mochten of dat we wegens gezondheidsredenen niet terecht zouden kunnen.

37 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven